#adem/stemcoach #soundhealer #massage #yogadance #meditatie #rodetent #maancirkels
ADEM JE VRIJ
Ontdek de kracht van je adem en evt jouw stem.
ATMA IS ADEM-LEVEN EN ZIEL
De Verbonden Adem
ADEMEN VANUIT JE BUIK EN BEKKEN

 Adem en Stem Coaching

Het woord adem vindt zijn oorsprong in het sanskriet woord Atma dat adem, levensadem, leven en ziel betekent. Wij ademen ons hele leven. Wij kunnen geen 5 minuten zonder onze adem.  Als wij worden geboren dan  ademen wij in wanneer wij sterven dan ademen wij uit. Ademen is een groot mysterie. Wij zijn ons wenig bewust van onze adem. Behalve als wij benauwd zijn of een paniek aanval hebben.

Al heel jong ontdekte ik de kracht van de adem als ik migraine en zware menstruatie krampen had. Wanneer mijn moeder een paniekaanval had door haar angst stoornis, dan kreeg ik mijn moeder in een rustig adem ritme.  Over de helende kracht van de adem wilde ik meer ontdekken. Rond mijn 18 jaar ben ik mij nog meer gaan  verdiepen tijdens  mijn yoga opleiding daar leerde ik steeds meer over ademhalingstechnieken, die mij ontzettend hebben geholpen. De adem werd mijn medicijn en gids. Al meer dan 34  jaar  deel ik deze adem passie in de vorm van pranayama, ademwerk, stemwerk, ademsessies/cirkels, massage, dans, yoga en zingen  met kinderen, volwassen, zwangeren en zieke mensen.


In mijn yoga groepslessen op de maandag ochtend/avond, woensdagochtend online en vrijdagavond  leer je ademhalingtechnieken, die heten Pranayama.

Prana betekent levenskracht. Yama betekent beheersen. Prana is de brug tussen lichaam, geest en bewustzijn. Prana is de eindeloze beweging van het bewustzijn. De innerlijk beweging van prana, levensenergie of levenskracht is de beweging van gewaarwording, denken, voelen en emotie. De fysieke manifestatie van prana is de adem. Elke gedachte verandert het adem ritme. Elk ademritme kan ook je denken veranderen. Door onze ademhaling te observeren en positief te beinvloeden kan je ook je gedachten tot rust brengen.


Adem en emoties zijn verbonden met elkaar. Als wij blij zijn bv dan barst je van levensenergie en geef je uiting aan je blijheid door bv te zingen, te dansen of je bent heel geinspireerd aan het werk. Wanneer je in een negatief denkpatroon komt dan is het ademritme onregelmatig en onderbroken.

Als wij onze emoties niet willen voelen dan gaan wij vaak oppervlakkig ademen en hoog in de borstkast. Als je geen uiting wilt geven aan je boosheid, verdriet of blijheid dan zet  je je uitademhaling vast. Als wij blijven  door ademen bij een sterke  emoties dan kunnen de emoties verwerkt worden en gaat de gestagneerde levensenergie weer stromen in je lichaam .Als er verzet is  tegen een emoties dan stagneert de levens energie in je  lichaam en je geest. Door de verbonden ademhaling/ Transformale Breath brengt je het natuurlijke ademritme weer terug die je had als baby. Bij de verbonden ademhaling leer je  ademen in jouw bekken,buik,flanken en borst.


Waarom een individuele ademsessie?

Als je nog geen ervaring hebt met het uitvoeren van ademhalingsoefeningen dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik heb 40 jaar ervaring met body/mind  hands-on technieken, yoga, dans, adem en stemwerk. Ik begeleidingt je naar een fijne ademhalingsmethode die bij jou past. Vervolgens kun je deze oefeningen samen met mij gaan uitvoeren zodat je kan leren ontspannen door je adem en lichaamswerk. De Individuele ademsessies zijn een prachtige helende reis naar je ziel. 

Jouw adem patronen zijn een afspiegeling van hoe je leeft en denkt. Een verstoord ademhalingspatroon kan zich uiten in fysieke, mentale en emotionele klachten zoals:

 • wenig energie
 • rusteloos
 • burn out
 • astma
 • depressie
 • pijn
 • slaap problemen
 • paniek aanvallen
 • hyperventilatie
 • stress etc...


Hoe zou het zijn wanneer je weer rust in je hoofd en lichaam ervaart? Dat je weer goed kunt slapen? Je energieker voelt? Dat je meer (be)grip krijgt op je emoties en zelf je stressniveau weet te verlagen door dieper en voller te ademen. Ofwel: leert bewuster te ademen en te luistern daardoor naar je emoties.

Als ademcoach maak ik je bewust van de zelfherstellende kracht van jouw ademhaling. En hoe je deze ten volle kunt benutten. Je ervaart direct het effect in jouw fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam.


Als ademcoach en vocale soundhealer leer ik je weer vol, diep en in een flow te ademen en te sounden, zodat je meer vanuit je buik, bekken en flanken kan ademen. Ik nodig je uit om laag voor laag oude pijnen en geblokkeerde energie los te laten. Jouw adem en het sounden doen het werk, de adem is jouw gids, jouw medicijn. Ik zorg voor een veilige bedding. Het vraagt om moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen om door te ademen in alles wat naar de oppervlakte komt. Ik blijf altijd met respect luisteren naar jouw grenzen.


Voordelen

 • meer rust,
 • (levens)energie,
 • helderheid
 • meer zelfvertrouwen
 • levenslust
 • meer inspiratie
 • inzicht in jouw overlevensings patronen

Werkwijze

 1.  Intake: We beginnen de ademsessie met een gesprek waarbij we kijken naar jouw  vraag  en achtergrond. Tevens leg ik je uit hoe de ademsessie zal verlopen
 2. .Adem observatie : Ik zal vervolgens een ademanalyse bij je doen, waarbij ik kijk hoe je op dit moment ademt en waar eventuele stagnaties zijn waar we aan kunnen werken.

Ademsessie: Met de info uit het intakegesprek en de ademanalyse gaan we dan de (verbonden) ademsessie doen. Bij een verbonden ademsessie leer ik je om volledig en diep adem te halen, waarbij je de in- en uitademing met elkaar verbind, zonder een pauze ertussen te laten.


  Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar. Tijdens  deze actieve fase inspireer ik je ook  om geluid  te geven aan de emoties  om de gestagneerde emotionele energie op te lossen. En door bewust te voelen en waar te nemen wat er  in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam zoals het hoort te stromen! Ik zorg dat dit alles in een bedding van rust, vertrouwen en veiligheid plaatsvindt.


  • Tijdens het eerste deel,  adem je actief de verbonden ademhaling. (ca 30 – 45 minuten) waarbij ik met aanraking werk zoals drukpunten, pulsen en strijkingen.
  • Daarna ga je de rustfase in waarin het lichaam de gelegenheid krijgt om het een en ander te laten integreren (ca 15minuten) met rustige muziek of een klankmassage met mijn klankschalen.


  1. Evaluatie & adviesna de sessie praten wij na over wat je hebt ervaren en is het ook tijd om vragen te stellen.
  2. Vervolgafspraak en/of huiswerk: Bij een ademtraject maken we een vervolgafspraak en geef ik je evt. oefeningen/huiswerk mee zodat je zelf lekker kan oefenen en bewustworden van je adem.
  3. Begeleiding na afloop: Ik ben bereikbaar via mobiel of mail.

  De eerste sessie bestaat uit en intake van 60 minuten met de ademsessie van 60 minuten in totaal ben je 2 uur bij mij. 


  Ontdek de helende kracht van je  adem


  Resensies

  van klanten

  Lieve Georgette 


  Met veel liefde schrijf ik een recensie betreffende de ademsessie die ik bij jou heb mogen doen. Het was zowel innerlijk als uiterlijk een prachtige reis… Het voelde zo heerlijk vrij om alles er te laten zijn. Door jouw liefdevolle ondersteuning en prachtige stem voelde ik dat ik ook mijn eigen klanken de vrijheid kon geven. Het was gewoon een feest om dat samen in liefdevolle verbinding met jou te kunnen ervaren. 

  Verder heb ik me gesteund en gedragen gevoeld, je gaf precies de juiste liefdevolle woorden terug die zo bekrachtigend waren in mijn proces. Prachtig hoe intuïtief je alles aanvoelt en gehoor geeft aan deze innerlijke wijsheid. Mijn innerlijke beelden kwamen gedeeltelijk overeen met die van jou en dat geeft voor mij aan hoe prachtig jij op mijn energie afgestemd was tijdens de sessie. Ik kijk er echt met een grote dankbaarheid op terug en deze ademreis heeft me weer een stukje verder gebracht op mijn pad. 

  Je bent een geboren sjamaan … dit is echt zo iets voor jou. Ik zou iedereen zo'n liefdevolle sessie aanraden. 

  — liefs Tanja.


  Georgette heeft veel ervaring met verschillende disciplines en combineert dit op een prettige manier. Ze stemt tijdens de yoga  les af wat nodig is voor de groep en wisselt inspanning af met ontspanning.

  Ook ben ik een aantal keer voor een ademsessie bij haar geweest. Dat was een geweldige ervaring. Vooraf legt ze helder uit wat er gaat gebeuren. De activerende ademhaling zet wat in beweging in je lichaam en geest waardoor er prachtige inzichten (kunnen) komen. Voor mij waren daar meerdere sessies voor nodig maar het heeft mij persoonlijk veel gebracht. Ben je op zoek naar een inspirerende manier om bewust bezig te zijn? Meld je aan. 

  —  veel liefs Marjan.


  Lieve Georgette, 


  Tijdens de (adem)sessies die ik bij jou heb gedaan voelde je ontzettend afgestemd op mij en mijn proces. Je was zowel zacht als confronterend en jouw stem resoneerde helemaal met mijn eigen geluid. 

  Dat maakt het voor mij een hele prettige ervaring waar ik me aan kon overgeven. 


  Ik kijk uit naar onze volgende afspraak, en alles wat ik daar mag gaan beleven.

  —  liefs Milou.


  Zoals ik van Georgette gewend ben, neemt ze iedere afspraak eerst ruim de tijd om te "landen" en samen te onderzoeken waar je staat en welke emotie je in de komende behandeling centraal wilt stellen. 

  De verbonden ademhaling die daarna volgt, is echt lichaamswerk, waarbij je in totale ontspanning en overgave komt.  De spanning en vastgezette emoties in het lijf ruim je op. Vertrouw erop dat alles oke is. 

  Omdat de afspraak individueel is, kan het gemakkelijker zijn om wat dieper te gaan voelen. Er is niemand die een oordeel kan hebben over wat er gevoeld en gehoord wordt. Behalve jijzelf natuurlijk. En dat kun je dan ook direct weg ademen ;)

  Ik heb de verbonden ademhaling bij Georgette als heel plezierig ervaren en het heeft me weer een stukje verder geheeld. 

  Een aanrader! Yvonne